Ökad varumärkeskännedom – Garmin

Garmin är ett innovativt företag som grundades 1989 av Gary Burell och Dr. Min Kao. Garmins vision är att skapa produkter för navigation och kommunikation som berikar kundens liv. Företaget har vuxit enormt mycket sedan start och från att ha varit ett företag med en handfull ingenjörer har Garmin idag över 11 400 anställda på 5o stycken kontor världen över. Deras produkter sträcker sig över många användningsområden som till exempel flyg, väg navigation, marin, fitness, jakt, friluftsliv och mobilelektronik.

Mål

Målet som Garmin hade med denna kampanj var att öka sin julförsäljning och varumärkeskännedom. De vill att Garmin ska vara det varumärke som kunden sätter överst när han/hon går in i en butik eller på nätet för att handla denna typ av vara. Den här ökade varumärkeskännedomen hoppas Garmin ska leda till att folk besöker deras återförsäljares butiker, samt till deras och Garmins egna hemsida.

Metod

Tävling i RIX FM: Varje vardag kl 09.00 så öppnas dagens lucka i RIX MorronZoo. I luckan så finns det ett ord som startar den klassiska ordleken som går ut på att man ska säga ett ord som börjar på den bokstav som det förra ordet slutade med. Alla ord som sägs i tävlingen ska vara relaterade med julen. Exempel: Jag säger mistel, då kan nästa säga lutfisk.

Två lyssnare tävlar mot varandra i radio, där de på tid ska hinna med så många ord som möjligt. Den person som har ordet vid slutsignalen vinner och får en fin julklapp från Garmin.

Period: 2016-12-02- 2016-12-23 (22 dagar)

Resultat

”Vi är nöjda med försäljningsresultatet och det har varit ett enkelt och bra samarbete med RIX FM. Via radio når man ut med budskapet på ett opretentiöst sätt, och man får även fram produkternas funktionalitet på ett smidigt sätt och hur de kan användas för att komma igång med ett hälsosammare liv och få en ökad motivation till i träningen. Vi kommer absolut att göra radioreklam igen i framtiden.”

Camilla Friman, Marketing & Communication

Vill du veta mer? Kontakta oss.

Frederic Skalberg

Creative Sales
0736-992166
[email protected]

Fler case