Radioreklam

Varje vecka lyssnar 9 av 10 svenskar på radio, av dessa lyssnar så många som 7 av 10 på någon av de kommersiella stationerna. Forskning från brittiska Sparkler Research har kommit fram till att lyssnarens energi ökar med över 300% i samband med radiolyssnande.

Radioreklam blir ett sätt för dig som annonsör att bli en del av denna positiva energi – med hjälp av ljudet kan du tala direkt till lyssnarens känslor. Hos oss på Radio kan du nå drygt 4 miljoner svenskar varje vecka eller fokusera på våra lokala regioner om dina potentiella kunder finns där.

9/10 lyssnar på radio

Vi har svar på era frågor.

Mia Eklund

Sales Manager - Norr
0736-992168
[email protected]

Filip Nilsson

Sales Manager - Stockholm Direkt
0736-992125
[email protected]

Jonas Engström

Sales Manager - Väst
0736-992164
[email protected]

Henrik Moberg

Sales Manager - Öst
0736-992159
[email protected]

Gabriel Hermansson

Sales Manager - Mitt
0736-992009
[email protected]

Victor Hall

Sales Manager - Syd
0736-992112
[email protected]

Vill du veta mer?

Skicka ett mail till [email protected] eller fyll i ditt telefonnummer eller e-postadress så kontaktar vi dig. Här hittar du kontaktuppgifter till fler medarbetare.

Fields marked with an * are required

Case och inspiration

Här är några exempel på företag som använder radioreklam för att nå sina mål.

Lokala / regionala kunder

Så skapas din radioreklam

1. Fatta beslut

Första steget är ofta att du som annonsör har en vilja att ditt företag ska växa och ser radioreklam som en möjlighet att göra det. När du kommit fram till det beslutet har du kommit långt. Passa på att boka in ett möte med en säljare på NENT Group Radio, de sitter inne med en massa kunskap och kan guida dig vidare på vägen.

2. Ta kontakt

Steg två är att lyfta luren och kontakta produktionsbolaget/reklambyrån. Leta gärna lokalt eller fråga din säljare på NENT Group Radio efter tips, vi har bra kontakt med duktiga producenter. Säljaren hjälper till att boka in ett möte om du vill.

3. Vad är syftet med din radioreklam?

Berätta för produktionsbolaget vad du vill uppnå med kampanjen. Till exempel att du har en verkstad och ska utöka verksamheten med att sälja däck och vill att reklamen ska puffa för det. Detta steg är avgörande för att du ska bli nöjd och dina presumtiva kunder ska lockas av reklamen varför vi vill understryka vikten av att du kommer fram till vad målet med din reklam ska vara. Observera att du inte behöver komma på idén för hur reklamspotten ska utformas, den biten och kunskapen sitter produktionsbolag inne med.

4. Budget

Med hjälp av produktionsbolaget och utifrån din egen plånbok fastställs budgeten. Hur mycket pengar du väljer att investera är avgörande för din reklams utformning och estetik. Det viktigaste är dock att ditt budskap är relevant för målgruppen. Vi har sett flera exempel där en mindre kostsam produktion har varit mer effektiv än mer påkostad produktion.

5. Produktionsbolaget jobbar

Produktionsbolaget sitter och klurar och kommer fram med ett förslag på manér och idé för er radiospot. Allt utifrån din budget så klart. Om ett produktionsbolag kommer med en idé som är dyr och inte verklighetsförankrad har de inte gjort ett bra jobb.

6. Done

Nu är det dags att beställa produktion och medieutrymme. Ta kontakt med din säljkontakt på NENT Group Radio och produktionsbolaget och meddela vilka veckor du vill annonsera så är du snart igång.