Materialspecifikation

Radiospots

Spottar som ska sändas i någon av våra stationer skall levereras via Adtoox. Teknisk specifikation för ljudfilen hittar på Adtoox hemsida.

 

Digitala produkter

Här finner du teknisk specifikation för våra onlineprodukter för mobil och webb.

Preroll

En ljudannons med tillhörande klickbar bild som visas innan radion startar.

Video:

Storlek: 1280×720 px [16:9]
Aspect Ratio: Square Pixels (1.0)
Encoding: MP4 codec H264 (Ej MPEG4-codec)
Framerate: 25 FPS
Bitrate: Video 1500 Kbit/s – Sound 128 Kbit/s
Rekommenderad maxlängd: 15 sekunder (maximal längd 20 sekunder)
Maxvikt: 5 mb.

Alternativt så levereras ljud och bild separat enl:

Ljud:
Rekommenderad maxlängd: 15 sekunder (maximal längd 20 sekunder)
Format: MP3 128 kbit/sek

Bild:
Storlek: 480×270 px [16:9] alt. 480×360 [4:3]
Format: JPG, PNG (ej animerad gif)

Viktigt: Tänk på att bilden inte är klickbar på mobil, ytan uppe till höger är dock klickbar. (se exempel)

Klick och tracking

Vid leverans, bifoga också den URL som ni vill att användaren skall komma till vid klick. Appen öppnar en ny webbläsare och surfar till den avsedda sidan, om ni använder ett analysverktyg kommer därför all trafik från annonsen att se ut som direkttrafik. För att tydligare se inkommande trafik från kampanjen kan ni addera en specialanpassad tracking-länk, använder ni Google Analytics så rekommenderar vi att ni använder deras URL builder för att skapa en sådan – läs gärna mer om Google Analytics Campaign Tracking.

Material levereras till [email protected] senast 5 arbetsdagar innan införande.

 

Mobil – Take over

En annons som syns över innehållet i appen. Denna dyker upp som en popup och måste stängas av användaren med ett kryss i det övre högra hörnet. Materialet kan levereras på två olika sätt – som bildfil eller som HTML5.

Bildfil

Bredd: 640 x 640 px
Format: PNG/JPEG/GIF (animerad går bra)
Max storlek: 100kb

Klick och tracking

Vid leverans, bifoga också den URL som ni vill att användaren skall komma till vid klick. Appen öppnar en ny webbläsare och surfar till den avsedda sidan, om ni använder ett analysverktyg kommer därför all trafik från annonsen att se ut som direkttrafik. För att tydligare se inkommande trafik från kampanjen kan ni addera en specialanpassad tracking-länk, om ni använder Google Analytics så rekommenderar vi att ni använder URL builder för att skapa en spårbar länk – läs gärna med om Google Analytics Campaign Tracking.

Det går att länka banners till iTunes Appstore eller till Android Market och då kommer användaren direkt till applikationens nedladdningssida. Det går också att länka till en extern sida som öppnas i webbläsaren, till kalendern, till e-post eller till att ringa ett samtal vid klick. Vissa typer av special-länkning kan kräva specialprogrammering som då debiteras extra – detta gäller bland annat ”click to call” och ”click to calendar”.

Vid frågor och för materiallevereras (senast 5 arbetsdagar innan införande): [email protected]

Webb – Display / banners

Formaten

Panorama 980×120, 980×240 eller 980×300
Medium Rectangle 300×250

Teknisk specifikation
Format: HTML5 / JPG / PNG / GIF
Maxvikt 100 kb
Flash: Stöds av vår ad server men rekommenderas ej pga. sjunkande klientstöd. IABs senaste guidelines rekommenderar HTML5 framför Flash.
HTML5
Bredd: Enl. format. Tex 300×250, 980×120, 980×240
Format: HTML5-kod eller script.
Max total storlek: 100kb
Hosting: Samtliga assetsfiler (bilder, javascript, css, osv) måste hostas av kunden själv och skall ej levereras vid materialinlämning till Nordic Entertainment Group Radio. Referenser till filerna i HTML-kod måste vara absoluta (ej relativa).

Klick och tracking

Vid leverans, bifoga också den URL som ni vill att användaren skall komma till vid klick. Använder ni Google Analytics så rekommenderar vi att ni använder deras URL builder för att skapa en sådan – läs gärna med om Google Analytics Campaign Tracking.

Material levereras till [email protected] senast 5 arbetsdagar innan införande.