Vår ledningsgrupp

Nordic Entertainment (NENT) Group Sveriges ledningsgrupp

Filippa Wallestam – CEO NENT Group Sverige
(Parental leave)

Filippa har arbetat på MTG sedan i juni 2014 då hon började som Head of Business Strategy för Fri-TV och Radio i Skandinavien. Innan hon kom till MTG arbetade hon i London och New York, bland annat på Daily Mail General Trust som äger nyhetssiten Mail Online, och på Boston Consulting Group. Under 2017 blev Filippa SVP och Head of Nordic Entertainment Operations och mars 2018 utsågs hon till CEO för MTG Sverige. Sedan den 1 juli  2018 leder Filippa den svenska ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group.

Jonas Gustafsson – CEO NENT Group Sverige
(Acting) 

Jonas har arbetat på MTG sedan början av 2015 under den centrala organisationen Group Strategy. Jonas har genom åren arbetet över hela koncernen, drivit den digital transformationen, arbetat med strategisk affärsutveckling  och kommer senast ifrån en roll som VP Head of Strategy and M&A NENT Group. Innan NENT Group och MTG  spenderade Jonas +7 år på den globala management consulting-firman Bain & Company. Sedan 1 september 2018 är Jonas ansvarig för den svenska ledningsgruppen och verksamheten i rollen som CEO NENT Group Sverige (acting).

Åsa Regen Jansson – SVP & Head of Finance NENT Group Sverige and Viaplay/Viafree

Åsa har  arbetat på MTG sedan 2002 då hon började som Financial Controller på Viasat. Därefter har hon jobbat som Pay TV Controller på Viasat. Under 2016 gick hon in och tog rollen som acting CFO på MTG Sverige och 2017 blev Åsa SVP och Head of Fincance för både MTG Sverige och Viaplay/Viafree. Sedan den 1 juli  2018 är  Åsa med i den svenska ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group.

 

 

Andrea Sahlgren – SVP Ad TV and AVOD 

Andrea började på Nordic Entertainment Group och tog plats i den svenska ledningsgruppen i oktober 2018 som SVP Ad TV and AVOD. Innan NENT Group jobbade Andrea på Viacom, de sista fyra åren som nordisk VD och dessförinnan i roller som SVP Distribution and Content Sales, norra Europa. Andrea började sin karriär som analytiker på customer datamining-bolaget Experian, varefter hon gick vidare till reklam- och webbranschen som kundansvarig för globala kunder inom Lowe koncernen. Andrea har även tidigare varit på MTG där hon slutade 2006 som försäljningschef för MTG Sverige.

Mahmoud Mustapha – VP and Head of Pay-TV

Mahmoud började på MTG/NENT Group i februari 2014 och kom då senast från Canal Digital. På NENT Group har han bland annat haft roller som CRM-Manager och Director of Product and Customer Experience. Mahmoud har en bred erfarenhet inom betal-TV med befattningar som inneburit ansvar för produkt och affärsutveckling, kundrelationer och kundservice. Sedan oktober 2018 är Mahmoud ansvarig för Viasat i Sverige och en del av den svenska ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group.

Dzana Dedovic – Head of Viaplay Sverige

Dzana började sin karriär på MTG som Management Trainee för Anders Jensen 2016. Därefter jobbade hon drygt ett år som Strategy Analyst för MTG Sverige där hon bland annat projektledde Sveriges första Diabetesgala. Sedan december 2017 är Dzana VP för Viafree inom MTG Sverige. Den 1 juli 2018 är Dzana med i den svenska ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group och sedan 1 september 2018 är Dzana Head of Viaplay Sverige och acting VP för Viafree.

Christer Modig – VP Radio

Christer har arbetat på MTG sedan 1993 då han var med och grundade RIX FM, och har bland annat varit global programchef och strategisk rådgivare på koncernnivå. och har bland annat varit global programchef och strategisk rådgivare på koncernnivå. Sedan 1 juli är Christer med i den svenska ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group.

Michael Bärlin – VP Partnerships and Business Development

Michael har arbetat på MTG sedan 2016 då han började som Head of Product and Business Development på Viasat. Därefter mellanlandade han som Head of Distribution and Strategic Partnerships på MTG Sverige, innan han 2018 tog rollen som VP of Partnerships and Business Strategy och plats i den svenska ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group.

Mia Eriksson – VP Marketing and Communications

Mia började på MTG i februari 2015 som konsult på marknadsavdelningen för fri-tv (TV3, TV6, TV8 och TV10). Innan MTG arbetade Mia över 14 år på VIACOM i New York i roller med såväl produktions- som kreativt och operativt ansvar. Sedan September 2018 är Mia med i den svenska ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group.

Veronica Sjöstrand – VP Human Resources

Veronica har varit inom Nordic Entertainment Group sedan 2013 då hon började arbeta med HR och rekrytering på Nordic Entertainment Groupx. Veronica har tidigare arbetat som chefsredaktör för IT-tidningar på IDG, och har även arbetat med digitalt innehåll på Schibsted. Närmast kommer hon från sitt egenstartade chefsrekryteringsföretag. Sedan juli  2018 är  Veronica med i den svenska ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group.

My Perrone – Head of Legal Sverige

My har arbetat som jurist i över 15 år, både som advokat på advokatbyrå och som bolagsjurist på Vin & Sprit AB. My började på MTG år 2011 och har sedan 2015 lett MTGs Sverige-team av jurister i rollen som Head of Legal Sverige. Sedan juli 2018 är My del av den svenska ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group.

Per Nunstedt – VP Sport

Per Nunstedt kom till MTG 2008 efter 13 år på Tv4-sporten, där han bland annat arbetade som reporter, nyhetschef samt fotbollschef. På MTG har Per varit Kanalchef, Programchef, OS-chef, Sportchef och är idag ansvarig utgivare för all sport på våra olika plattformar i sin nuvarande roll som vice President. Per sitter också med i den nordiska Sportledningsgruppen och sedan juli 2016 är han även del av den svensk ledningsgruppen för Nordic Entertainment Group.